CONNECTA AMB LA NATURA

BERGA RESORT es troba situat en un indret privlegiat,  a cavall entre les muntanyes més altes del pirineu i de les tranquiles esplanades del curs mig del Llobregat. Per aquest motiu gaudeix d’un entorn ideal per practicar tot tipus de turisme, ja sigui esportiu per la gran quantitat de rutes de muntanya a les que podem accedir, turisme actiu podent realitzar una gran quantitat d’esports d’aventura així com també turisme cultural, ja que es troba al vell mig d’obres de gran importància de totes les èpoques, des del romànic més antic fins el modernisme de Gaudí.

ENTORN NATURAL

BERGA RESORT es troba en un paratge natural increible ple de paisatges idi·lics dignes de ser visitats. Consulta quins són els paratge més destacats de la comarca tot seguit.

LES FONTS DEL LLOBREGAT

Amb tota la força de la natura, les fonts on neix el riu brollen directament dels cingles que voregen Castellar de n’Hug i dels cims propers com el Puigllançada i la Tossa d’Alp. L’aigua que surt de la roca calcària és el resultat de les aigües de la pluja i de la neu que durant l’hivern s’han anat acumulant muntanya amunt.

COM ARRIBAR

PEDRAFORCA

El Pedraforca és una emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l’Enforcadura). El Pollegó Superior té una altitud de 2.506,4 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.496,7 metres) i el Pollegó Inferior de 2444,8 m.

COM ARRIBAR

RASOS DE PEGUERA

Els rasos de Peguera, són un plec anticlinal de les serres prepirinenques, exteriors que s’eleva al nord-est de Berga, que es troba a uns nou kilòmetres. Des de Berga i després de salvar un nivell considerable, s’arriba al Coll del Cabrer o del Sant Crist. És en aquest punt que hi ha, una creu amb un Sant Crist, i és el que dóna un dels noms a aquest indret.

COM ARRIBAR

LLAC DE GARUGÉS

Els estanys de Graugés són un sistema de basses d’origen artificial creades a principi del segle xx entre 1900 i 1909, mitjançant la construcció de terraplens i connectades per séquies i bombes d’aigua. Aquestes masses d’aigua foren pensades per a l’abastament de la colònia agrícola de Graugés, fundada per Agustí Rosal i Sala.

COM ARRIBAR

TURISME CULTURAL

Al Berguedà no només podràs gaudir de la natura, sinó que podràs visitar un ric patrimoni, que va des de les joies del romànic català fins a obres del famós arquitecte Antoni Gaudí.

JARDINS ARTIGAS

Els Jardins de ca l’Artigas o Jardins Artigas són uns jardins del municipi de la Pobla de Lillet (Berguedà), que van construir-se entre 1905 i 1906 i foren dissenyats per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. Aquests jardins són una obra protegida com a bé cultural d’interès local.

MÉS INFO

PEDRET

Sant Quirze de Pedret és una obra del municipi de Cercs (Berguedà) declarada bé cultural d’interès nacional, tot i que el seu accés es fa des de Berga travessant el riu Llobregat mitjançant un pont medieval molt ben conservat. L’església de Sant Quirze de Pedret es troba aïllada i acompanyada d’una altra edificació prop del riu Llobregat que cal travessar pel pont gòtic de Pedret.

MÉS INFO

SANTUARI DE QUERALT

El Santuari de Queralt, de Santa Maria de Queralt o de la Mare de Déu de Queralt està situat al nord-oest del municipi de Berga (Berguedà). És una obra protegida com a bé cultural d’interès local. l Santuari està situat al vessant oriental del Castellberguedà, cim de la serra de Queralt. L’indret on avui s’aixeca el santuari correspon, segons sembla, a l’espai que hauria ocupat el castell de Guillem de Berguedà.

MÉS INFO

MINES DE CERCS

El Museu de les Mines de Cercs és un museu dedicat a la mineria del carbó situat a la colònia de Sant Corneli, terme municipal de Cercs, comarca del Berguedà. És un museu de tècnica i d’història que explica les relacions entre el carbó i l’entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l’Alt Berguedà. Fundat l’any 1999, forma part del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

MÉS INFO

ACTIVITATS FAMILIARS

Durant la teva estada podràs gaudir d’un munt d’activitats per tota la família, una infinitat de possibilitats per totes les preferències i per totes les edats.

TREN DEL CIMENT

Es tracta d’una línia que històricament unia l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà, des d’on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. El trajecte de l’antic Tren del Ciment, que dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun. Té un recorregut de 3,5 quilòmetres i para a 4 estacions.

CONSULTA

FUIVES

Fuives és la major reserva de rucs catalans de tot el món. Es troba a la comarca del Berguedà, dins el terme municipal d’Olvan. El nostre nucli zoològic està qualificat com a zona paisatgística i reserva natural, en una típica casa pairal catalana anterior al segle X. Joan Gassó s’adonà del perill que sofria el ruc de raça autòctona, el guarà català. Començà la recerca dels pocs exemplars existents, i així ha esdevingut el nucli zoològic que trobem avui.

CONSULTA

DINOSAURES DE FUMANYA

El projecte de museïtzació del CENTRE DE INTERPRETACIÓ DINOSAURES DE FUMANYA suposa l’última fase del projecte estrella del Consorci Ruta Minera. El projecte es planteja al voltant de l’explotació minera a cel obert de Fumanya, activa entre 1975 i 1986, que va deixar al descobert un impressionant jaciment paleontològic amb més de 3.500 empremtes de dinosaures de més de 65 milions d’anys.

CONSULTA

COLÒNIA VIDAL

La Colònia Vidal, també coneguda com a Cal Vidal, és una antiga colònia tèxtil concebuda com un nucli autosuficient, amb habitatges per als obrers, església, escola, etc. a la riba del riu Llobregat, en el municipi berguedà de Puig-reig[2] inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

CONSULTA

RUTES DE MUNTANYA

També podràs seguir un munt de rutes de muntanya, que van des de les més senzilles per principiants com rutes mítiques dels pirineus pels més aventurers. Fes un cop d’ull!

VIA VERDA DEL LLOBREGAT

Ruta lineal de 10,5 km de longitud (anada i tornada) que transcorre en bona part per la via verda de Cal Rosal fins al pont de Pedret, al costat del riu Llobregat i molt a prop de Berga. L’itinerari s’inicia a l’antiga colònia tèxtil de Cal Rosal i va resseguint el curs del Llobregat per l’antiga via del ferrocarril fins al pont de Pedret.

MÉS INFO

VIA DEL NICOLAU

Excursió de 12 km de longitud (anada i tornada) que segueix l’anomenada Via del Nicolau. El punt d’inici de la ruta és l’Ecomuseu de Sant Joan de l’Avellanet, des d’on seguim -sempre en suau baixada- l’antic traçat ferroviari del Nicolau, que passa per Bagà i acaba a Guardiola de Berguedà. El camí ha estat senyalitzat, netejat i adaptat per a usos turístics i no presenta cap dificultat. 

MÉS INFO

CAMÍ DELS BONS HOMES

El camí dels Bons homes, o GR 107, és un itinerari, una ruta turística d’entre 185,71 i 205,2 quilòmetres entre el santuari de Queralt (Berguedà) i el castell de Montsegur (País de FoixOccitània), que es pot fer a peu, a cavall i en la majoria de trams en bicicleta de muntanya. Els bons homes o els bons cristians, era el terme amb què els càtars es referien a ells mateixos.

MÉS INFO

CAVALLS DEL VENT

La travessa Cavalls del Vent és un itinerari circular de muntanya que enllaça els diferents refugis guardats del Parc Natural del Cadí-Moixeró, un espai natural protegit que està situat a la zona central del Pirineu català. La ruta transcorre per les comarques de la Cerdanya i el Berguedà.

MÉS INFO

TOT UN PARADÍS PER DESCOBRIR !

BLOG

MAPA

EN DIRECTE

FAQ

DESCÀRREGUES

Subscriu-te al NEWSLETTER

Per estar informat de totes les ofertes i novetats que hi hauràn a BERGA RESORT!

NORMATIVA DEL RESORT

AVÍS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT

POLÍTICA DE COOKIES