BOLETS

AL BERGUEDÀ

És temps de bolets!

Amb l’arribada de la tardor, al Berguedà comença una de les tradicions més arrelades d’arreu de Catalunya: la tradició boletaire. Des de finals d’estiu i fins ben entrat el mes de gener, no és gens estrany trobar cotxes als vorals de les carreteres de la comarca, ja que és una de les zones més idònies per buscar bolets gràcies a la privilegiada situació en la qual ens trobem i al clima.

Anar a buscar bolets és una activitat per gaudir with família o amics, moments d’estar en contacte amb la natura i ensenyar als petits la importància d’aquesta.

No obstant això, no és una tasca fàcil, ja que cal certa preparació al saber quins són comestibles i quins poden ser perillosos.

Conèixer i identificar els bolets és clau per anar a collir-ne. Us deixem una infografia amb diferents tipus de bolets i les seves característiques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quins bolets trobarem al Berguedà?

The bolet més conegut, sense cap mena de dubte, és el rovelló, el qual fructifica a finals d’estiu. A més, a la zona també podem trobar llenegues and cames de perdiu, amagats als boscos de coníferes des de finals d’estiu i durant tota la tardor. A finals de tardor i inicis d’hivern, amb el descens de les temperatures, començarem a trobar fredolics amagats a les pinedes.

Això sí, el bolet que triomfa en omplir les cistelles dels boletaires és el camagroc. A la cuina és l’ingredient comodí, ja que es poden preparar una gran varietat de plats amb ell:  camagrocs fregits, macarrons amb camagrocs, truita i fins i tot paella.