Rutes

Berguedà

RUTES

AL BERGUEDÀ

Quines rutes podem realitzar al BERGUEDÀ?

Hom pot descobrir el Berguedà de moltes maneres però, sens dubte, la millor forma de penetrar en la intimitat dels seus paisatges és fer-ho a peu. Els antics camins tradicionals, la majoria d’origen medieval, conviden al caminant a fer un viatge en el temps; un viatge pausat, tranquil, un viatge per evocar, per exemple, l’exili càtar dels “bons homes”. Els camins de ferradura encara recorden el pas orgullós del cavaller i trobador Guillem de Berguedà, o les anades silencioses d’en Ramon Vila, el maquis conegut com Caracremada, o el pas lleuger dels segadors que creuaven l’imposant Cadí pel pas dels Gosolans. A peu hom pot recuperar el tempo de les coses, els ritmes de la naturalesa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més de camins i d’empreses especialitzades en guiatge, el Berguedà compta amb una gran xarxa d’itineraris senyalitzats.

Aquest xarxa de camins històrics compta amb prop de 2.000 km. que uneixen els diversos pobles del Berguedà. La xarxa està senyalitzada de color groc. Però compte!  Abans d’aventurar-vos-hi demaneu informació actualitzada a les oficines de turisme perquè alguns petits trams de la xarxa encara no estan perfectament condicionats o senyalitzats.

 

 Consulta la xarxa de camins del Berguedà: