BOLETS

al Berguedà

BOLETS

AL BERGUEDÀ

A on anem a buscar bolets?

A on anem buscar bolets? Aquesta segurament és de les preguntes més repetides al Berguedà durant l’època de tardor. Des de finals d’estiu i fins ben entrat el mes de gener, no és gens estrany trobar cotxes als vorals de les carreteres de la comarca, ja que és una de les zones més idònies per buscar bolets.

A més, aquest any la temporada està sent molt bona. Les pluges de finals d’estiu, el clima humit i les baixades de temperatures han creat la situació perfecta pels bolets.

Conèixer i identificar els bolets és clau per anar a collir-ne. Us deixem un infograma amb diferents tipus de bolets i les seves característiques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El bolet més conegut, sense cap mena de dubte, és el rovelló, però a la zona també podrem trobar llenegues i cames de perdiu, entre d’altres. A finals de tardor, quan les temperatures baixen, també es fan fredolics.

I si algun tipus de bolet triomfa per ajudar a omplir les cistelles dels boletaires, aquest és el camagroc. A més, a la cuina és l’ingredient comodí, ja que es poden preparar una gran varietat de plats amb ell. Us deixem una pàgina on trobar tot tipus de receptes que es poden fer amb camagrocs: des de camagrocs fregits, fins a macarrons amb camagrocs, passant també per la truita i la paella.

Cuidar l’entorn és responsabilitat de tots. Gràcies per cuidar els nostres boscos. ??

Coneix els bolets

Material extret de Caçadors de Bolets (Tv3).
Més informació: https://www.ccma.cat/tv3/cacadors-de-bolets/guia-fitxes-bolets/fitxa/111222/.

Cuidem els nostres boscos: mesures cíviques espais naturals

SETAS

en el Berguedà

SETAS

EN EL BERGUEDÀ

¿Dónde vamos a buscar setas?

¿Dónde vamos buscar setas? Esta seguramente es de las preguntas más repetidas en el Berguedà durante la estación de otoño. Desde finales de verano y hasta bien entrado el mes de enero, no es extraño encontrar coches en los arcenes de las carreteras de la comarca, ya que es una de las zonas más idóneas para buscar setas.

Además, este año la temporada está siendo muy buena. Las lluvias de finales de verano, el clima húmedo y las bajadas de temperaturas han creado la situación perfecta por las setas.

Conocer e identificar las setas es clave. Os dejamos un infograma con diferentes tipos de setas y sus características.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La seta más conocido, sin lugar a dudas, es el níscalo, pero en la zona también podremos encontrar llanegas y patas de perdiz, entre otros. A finales de otoño, cuando las temperaturas bajan, también se hacen negrillas.

Y si algún tipo de seta triunfa para ayudar a llenar las cestas de los buscadores de setas, este es el camagroc. Además, en la cocina es el ingrediente comodín, ya que se pueden preparar una gran variedad de platos con él. Os dejamos una página donde encontrar todo tipo de recetas que se pueden hacer con camagrocs: desde camagrocs fritos, hasta macarrones con camagrocs, pasando también por la tortilla y la sartén.

Cuidar el medio ambiente es responsabilidad de todos. Gracias por cuidar nuestros bosques. ??

Conoce las setas

Material extret de Caçadors de Bolets (Tv3).
Més informació: https://www.ccma.cat/tv3/cacadors-de-bolets/guia-fitxes-bolets/fitxa/111222/.

Cuidamos nuestros bosques: medidas cívicas espacios naturales