BOLETS

al Berguedà

BOLETS

AL BERGUEDÀ

A on anem a buscar bolets?

A on anem buscar bolets? Aquesta segurament és de les preguntes més repetides al Berguedà durant l’època de tardor. Des de finals d’estiu i fins ben entrat el mes de gener, no és gens estrany trobar cotxes als vorals de les carreteres de la comarca, ja que és una de les zones més idònies per buscar bolets.

A més, aquest any la temporada està sent molt bona. Les pluges de finals d’estiu, el clima humit i les baixades de temperatures han creat la situació perfecta pels bolets.

Conèixer i identificar els bolets és clau per anar a collir-ne. Us deixem un infograma amb diferents tipus de bolets i les seves característiques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El bolet més conegut, sense cap mena de dubte, és el rovelló, però a la zona també podrem trobar llenegues i cames de perdiu, entre d’altres. A finals de tardor, quan les temperatures baixen, també es fan fredolics.

I si algun tipus de bolet triomfa per ajudar a omplir les cistelles dels boletaires, aquest és el camagroc. A més, a la cuina és l’ingredient comodí, ja que es poden preparar una gran varietat de plats amb ell. Us deixem una pàgina on trobar tot tipus de receptes que es poden fer amb camagrocs: des de camagrocs fregits, fins a macarrons amb camagrocs, passant també per la truita i la paella.

Cuidar l’entorn és responsabilitat de tots. Gràcies per cuidar els nostres boscos. ??

Coneix els bolets

Material extret de Caçadors de Bolets (Tv3).
Més informació: https://www.ccma.cat/tv3/cacadors-de-bolets/guia-fitxes-bolets/fitxa/111222/.

Cuidem els nostres boscos: mesures cíviques espais naturals