En el seu pas per Espanya i mentre descansa una mica del dur entrenament a Berga Resort, on està allotjada, hem pogut parlar amb Anna Frost, abans de la quarta edició de la prova Wind Paarden que es realitzarà el pròxim 29 de setembre al Berguedà. La prova té sortida i arribada al poble de Bagà i consisteix en un total de 84,2km, un desnivell acumulat de 12,180m i 6,098m de desnivell positiu, és la quarta de les cinc proves que integren les Ultra Skymarathon Series. Fins ara s’han disputat la Transvulcania a l’illa de La Palma (Canaries), l’Speedgoat a Utah i el Trofeu Kima, a itàlia. La darrera de les competicions serà el 28 d’octubre, a Millau (França) amb la Cursa dels Templers.
La neozelandesa, Anna Frost, que va ser una de les sensacions de la passada Transvulcania, on va destacar per la seva victòria, sinó també per acabar en 13è lloc en una carrera plena de corredors de talla mundial s’ha entrenat molt dur per la prova.

 

 • Berga Resort: (B.R.): Quants dies portes a Espanya?
  Anna Frost (A.F.): Vaig arribar a Espanya el 10 de setembre
 • B.R: I entrenant al circuit Cavalls del Vent?
  A.F.: He entrenat gairebé tots els dies la prova. La núria Picas em va ensenyar algun dels recorreguts i jo he explorat la resta. M’agraden molt les muntanyes d’aquí, son meravelloses i brutals al mateix temps.
 • B.R.: Quina secció et sembla la més delicada i on podria estar la clau de la prova?
  A.F.: La part més dificil de la carrera és el punt de control 5-6. És molt dret amb pujades i baixades. Després, un cop arribat al cim de Comabona és espectacular amb els cavalls i el canvi de terreny, és com córrer al Regne Unit. La meva part preferida és la deel foratentre el punt de control 9 i 10. S’ha de tenir força, resistència i agilitat tant mentalment com fisicament per ser bo en aquesta prova.
 • B.R.: Quines són les diferències d’aquest traçat respecte a la Transvulcania, on vas vèncer de forma magistral?
  A.F.: És totalment diferent excepte per la gent, la passió per les muntanyes i la experiència compartida d’estar amb ells.
 • B.R.: Et sents ara mateix, menys, igual o més forta que a la carrera canaria de Transvulcania?
  A.F.: Ara mateix no estic tant en forma com quan estava a la televisió, en els últims tres mesos he lluitat contra les lesions i el cansament però sento que he passat 2 setmanes d’entrenament molt bo per la carrera i 3 setmanes abans d’això. Estic a punt i segura per la prova.
 • B.R.: Amb quines expectatives afornta Anna Frost aquesta prova?
  A.F.: Doncs molt bones! m’entcanta esta a les muntanyes perquè l’entrenament és més natutral.
 • B.R.: De qui tens més por, de tu mateixa o dels teus rivals?
  A.F.: Tots estem a la carrera junts, som competitius, però desitgem el millor per tothom. El desconegut a vegades fa por, però es part del repte
 • B.R.: Parlant de rivals, qui consideres els teus màxims oponents?
  A.F.: Núria Picas, Emma Roca, Emelie Forsberg són totes fortes competidores.
 • B.R.: Parlant dels teus entrenaments, Quants dies portes a Berga Resort?
  A.F.: Berga Resort és meravellós. Està perfectament situat a les muntanyes i per mi és una forma fabulosa de mantenir-me en forma utilitzant les bicis, el gimnàs, la piscina i per recuperar-me el Wellness Center. A més, la gent és adorable.
 • B.R.: Què t’ha semblat en general el complex?
  A.F.: És fantàstic! És perfecte per entrenar-se ja que pots combinar natació, córrer i entrenament específic.
 • B.R.: Podria ser un lloc estratègic i perfecte per qualsevol aficionat o corredor que vulgui preparar la Cavalls del Vent?
  A.F.: És un gran lloc per qualsevol atleta de qualsevol esport per venir a entrenar. Aquí hi ha tot el que necessites.
 • B.R.: I per una família que vulgui passar uns dies tranquils a la muntanya?
  A.F.: Es pot venir amb tota la família per jugar, relaxar-se i disfrutar també.
 • B.R.: Quins serveis del complex /balneari has utilitzat com recuperació?
 • A.F.: El Spa de Berga Resort és brillant personalment penso que el circuit termal és una teràpia perfecta per mi i relaxar-te amb una posta de sol darrera de la persiana amb un suc de taronja, és genial!
 • B.R.: Això vol dir que has entrenat molt? Quant?
  A.F.: Si, he entrenat molt fort desde que estic aquí. Potser un total de 25-30h, (córrer, gimnàs i piscina inclosa) cada setmana.
 • B.R.: Així doncs no hauràs fallat en utilitzar el seu Wellness/spa i altres serveis, no?
  A.F.: El Wellness Center de Berga Resort ha set realment fantàstic, ja que em complementa en tots els aspectes.