Núria Picas acaba tercera a la Tarawera Ultra Marathon de Nova Zelanda.

La prova, de 100 km i 2.610m de desnivell positiu, és la primera parada de l’Ultra Trail World Tour, que Picas va guanyar el 2014

Ha estat una cursa molt diferent al que estic acostumada, molt plana i amb molt poc desnivell. Sento que encara em falten quilòmetres d’entrenamentper estar a punt. Tot i així, és una cursa impressionant, molt bonica, en uns paratges increïbles, declarava Nuria Picas.


 

Berga, 7 de febrer de 2015

Nuria Picas ha estrenat avui la temporada de trail running. El debut ha estat a la Tarawera Ultra Marathon, a Nova Zelanda. La prova és part de l’Ultra Trail World Tour, el circuit internacional d’ultra maratons que Picas va vèncer el 2014.

 

Núria Picas arribava a Nova Zelanda per començar a sumar quilòmetres en competició i per descobrir la cursa més important d’aquesta illa de l’hemisferi sud. Davant l’esperaven 100km i 2.610m de desnivell positiu, que discorrien al voltant de quatre llacs, boscos amb naturalesa frondosa i cascades en un paisatge de somni, part dels indrets rellevants de la cultura dels maoris, els indígenes de Nova Zelanda.

 

 

 

Una cursa poc alpina, diferent al tipus de prova que sol disputar Núria Picas:La prova és molt plana, amb molt poc desnivell comparat amb el que estic acostumada normalment. Això se m’ha fet difícil ja que el meu fort solen ser les baixades. Tot i això sento que em faltava entrenament per poder estar bé, ja que he patit bastant durant la cursa, explicava Núria Picas

 

La prova començava a les 6 del matí hora local des de la localitat de Rotorua, a l’illa nord de Nova Zelanda. Des d’allà es rodejava el llac de Tikitapu fins arribar a Okareka, on hi havia el primer avituallament. Ruby Muir, guanyadora de la prova el 2013, arribava en primera posició. La seguia Shona Stephenson, i tercera arribava Núria Picas. Des de l’inici ha quedat palès el gran estat de forma de Muir que tornava a les curses després d’una lesió.

 

Des d’allí els corredores anaven cap al segon punt d’avituallament a Okatina (km 37), després de creuar una sèrie de camins per boscos tropicals. Muir seguia liderant amb braç ferma mentre que Picas arribava amb dues corredores, Shona Stephenson i Ruth Croft.

 

Començava la segona part de la cursa, que portaria als corredors al tercer gran punt, les impressionants cascades de Tarawera (km 60), en un escenari incomparable. Ruth Croft, que havia anat quarta en l’inici de la prova ha passat a Núria i s’ha col·locat en segona posició, retallant distàncies a Muir. Per la seva banda Picas ha preferit ser prudent i quedar-se a la tercera posició gaudint del recorregut sense forçar.

 

Des de les cascades de Tarawera quedava l’última part de la cursa, en un dia assolellat i amb una temperatura ideal per córrer. Les posicions a la capçalera de la cursa femenina no s’han intercanviat i Rubi Muir ha creuat la meta com a guanyadora amb un temps de 9h02’45. L’ha seguida Ruth Croft amb 9h14’36i, al tercer calaix del podi, Núria Picas, que ha parat el cronòmetre en 9h40’49 ”.

 

En arribar, Picas comentava:Els paisatges pels quals passa la cursa són impressionants, i completament diferents als que tenim a Europa. Em quedo amb aquesta experiència, ja que a nivell de competició estic contenta amb haver aconseguit mantenir-me en la tercera posició i fer podi

 

Amb aquesta tercera posició Núria Picas comença una temporada que s’allargarà fins al setembre. De moment, començarà a preparar la Transgrancanaria, que es disputarà d’aquí a un mes a la illa de Gran Canària.

 

 

Classificació Tarawera Ultra Marathon1. Ruby Muir9h02’45’’
2. Ruth Croft – 9h14’36’’
3. Núria Picas9h40’49’’