Un total de 25 empreses turístiques de la comarca del Berguedà, entre les quals es troba Berga Resort, van rebre el passat dimarts 17 de febrer l’acreditació com a nous Punts d’Informació Turística en el marc del projecte que impulsa Turisme de la Diputació de Barcelona perquè les empreses turístiques i de serveis puguin oferir un servei d’atenció més complet al turista i visitant.L’acte d’acreditació es va fer al Pavelló de Suècia de Berga i va comptar amb la participació del diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera i el president del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sergi Roca.


 

L’atorgament de distintius turístics vol millorar la qualitat de la informació que s’ofereix al territori i crear una xarxa d’informació turística publico-privada. Així mateix, les acreditacions com a punt d’informació reconeixen formalment la tasca informativa i d’assessorament que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme. El programa s’implanta a través de cicles formatius, amb sessions formatives i de coneixement de territori, i amb l’elaboració d’un catàleg de serveis i productes turístics amb 75 fitxes de recursos de patrimoni, naturals, culturals i industrials on es descriu de forma molt breu qüestions pràctiques com dades d’interès, horaris o preus, per respondre a les curiositats dels turistes i visitants.


 

Paral·lelament, una trentena d’empreses del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell han participat al projecte Fem Parc, una iniciativa Leader que pretén desenvolupar socioeconòmicament tots els espais naturals protegits de Catalunya en coordinació amb els agents i empreses implicades, fent-los compatibles amb la conservació de l’entorn. En el cas del Berguedà, s’ha pretès millorar i dinamitzar la relació entre el Parc Natural Cadí – Moixeró i les empreses i agents turístics que es troben dins del seu àmbit, aconseguir un millor coneixement de l’oferta d’activitats i itineraris que es poden fer dins del Parc per tal oferir-la als visitants, i en definitiva contribuir a que el Parc sigui concebut pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de millora de la qualitat de vida.


 

En aquest sentit, entre els dos projectes que compartien objectius s’han realitzat 8 sessions formatives, i així, les empreses turístiques i de serveis han assistit a un cicle de formació sobre atenció turística, acollida i viatges de familiarització al Berguedà amb visites al Monestir de Sant Llorenç, al Museu de les Mines de Cercs, al Parc Natural Cadí-Moixeró, al Jardins Artigas, les fonts del Llobregat i altres recursos turístics