Nuria Picas ha estat galardonada avui com a guanyadora del circuit Ultra Trail World Tour, que premia el millor corredor de llarga distància del món

Spades ha recollit el premi en una cerimònia celebrada a París juntament amb el guanyador masculí, el francès François d’Haene.

“En començar la temporada poc em pensava poguer aconseguir el títol. Són curses molt dures amb grans rivals, i avui recollim els fruits de tot l’esforç que hem posat en aquesta temporada des del principi.”, explicava Nuria Picas.


Berga 18/11/2014

Nuria Picas s’ha desplaçat avui fins a París per recollir el premi de guanyadora de l’Ultra Trail World Tour, el circuit de curses d’ultradistància on l’atleta ha centrat els seus esforços durant any. Aquest títol l’acredita com la millor corredora en llarga distància del món, amb un total de 636 punts, amb participació i podi en quatre de les 10 curses organitzades.

L 'Ultra Trail World Tour consisteix en deu curses de més de 100 km, organitzades en llocs emblemàtics dels cinc continents. Aquest circuit requereix gran adaptació en cada un dels terrenys i climatologies i per aquests motius va esdevenir el gran objectiu de la temporada per Spades.

“En començar la temporada poc em pensava poder aconseguir el títol. Són curses molt dures amb grans rivals, i avui recollim els fruits de tot l’esforç que hem posat en aquesta temporada des del principi”, declarava Nuria Picas

Nuria Picas ha aconseguit aquesta victòries gràcies a les primeres posicions en la Transgrancanaria (Gran Canaria), la Ultra-Trail Mount Fuji (Japó) i la The North Face 100 (Austràlia). així com la segona posició a l’Ultra Trail du Mont Blanc (França). La brasilera Fernanda Maciel i la francesa Nathalie Mauclair han aconseguit la segona i tercera posició del campionat, respectivament.

El premi li ha estat lliurat en un acte al Forum des Images, al centre de la capital francesa. Juntament amb el guanyador masculí, el francès François d’Haene, els dos atletes han estat rebuts per les desenes d’espectadors que omplien la sala.

Nuria Picas ha explicat: “És un orgull poder portar un esport com el trail running fins aquí, al cor de París. Aquest circuit ha estat molt motivador per a mi com atleta, ja que he pogut superar-me a mi mateixa, tot buscant nous reptes. He pogut viatjar a tot el món per participar en curses increïbles, i tot plegat ha estat una gran experiència”

Un cop posat el punt i final a la temporada, la Núria ja comença a pensar en nous reptes de cara a l’any que ve.


RESULTATS ULTRA TRAIL WORLD TOUR 2014

1 Núria Picas Albets636 punts
2 Fernanda Maciel577 punts
3 Nathalie Mauclair551 punts

WEB RESULTATSwww.ultratrailworldtour.com/

www.ultratrailworldtour.com

Font: Butlletí Núria Picas