Les athlètes Nuria Picas partagé trois jours avec cavaliers et des fans dans le cadre de son premier camp d'entraînement


El training camp han estat tres dies d’entrenaments, sortides a la muntanya, xerrades, exercicis tècnics i altres activitats a Berga i els seus voltants, terreny d’entrenament de l’atleta


"Estic molt contenta, i crec que tothom s’ho ha passat molt bé. Espero poder repetir l’experiència aviat i així seguir compartint moments amb persones que, com jo, estimem la muntanya”


Núria Picas fa una valoració molt positiva del que ha estat el seu primer training camp. Han sigut tres dies d’entrenaments, sortides a la muntanya, xerrades, exercicis tècnics i altres activitats. L’objectiu per als participants era aprofitar els coneixements de Núria Picas i, al mateix temps, gaudir de tres dies d’entrenaments al seu costat.


Més de 40 participants d’arreu d’Espanya han participat en aquesta primera edició a Berga, que l’atleta considera ha estat tot un èxit: “Estic molt contenta, i crec que tothom s’ho ha passat molt bé. Hem provat de fer activitats que poguessin estar adaptades als diferents nivells i que tothom pogués disfrutar. És una oportunitat maca ja que vaig tenir temps de compartir moments amb tots els participants i crec que va permetre que tot fos molt proper".


El training camp va començar divendres 6 de setembre quan els participants van anar arribant a Berga Resort, lloc on s’allotjaven i que va servir com a base per a realitzar les sortides. Els equipaments d’aquest espai també han estat molt ben valorats per Picas: “L’espai és ideal ja que vam poder gaudir de l’spa i totes les instal·lacions, a més de ser un punt de partida perfecte per les diferents activitats”.


La primera sortida de divendres va consistir en una sortida des de Can Cerdanyola, prop del nucli urbà de Bagà fins al Refugi de Sant Jordi, seguint la ruta de Cavalls del Vent. Els participants van fer una valoració positiva d’aquesta primera activitat, que els va permetre familiaritzar-se amb un entrenament nocturn per la muntanya.


Dissabte s’havia previst una sortida des de Bagà fins al Niu de l’Àliga (2400m). Les condicions meteorològiques eren desfavorables al darrer punt del recorregut, amb fred i boira a les parts altes. Per aquest motiu es va decidir modificar la ruta per adaptar-la a les circumstàncies. El resultat va ser positiu i, malgrat la pluja, es va poder disfrutar d’una activitat agradable. Dissabte a la tarda va ser el torn de les xerrades, on va intervenir el nutricionista Martí Noguera, l’entrenador de Picas, Pau Bartoló i la mateixa Picas que va explicar la seva trajectòria esportiva des de la seva primera victòria a Cavalls del Vent fins l’actualitat. Aquella tarda els estudiants de l’Universitat de Manresa també van acudir al Berga Resort per tal d’oferir massatges de recuperació a tots els participants.


Diumenge, per clausurar el camp, es va realitzar una sortida fins a Prats de Corbera, on Picas va mostrar exercicis de tècnica de cursa als participants, Alguns d’ells es van animar i també van mostrar els seus exercicis, i d’aquesta manera es va crear una bona sintonia entre tots ells. El training camp va acabar diumenge amb un dinar popular.


L’experiència va ser molt enriquidora per Picas, que espera poder repetir-la en un futur: “Estic molt agraïda per la feina que s’ha fet des del Berga Resort i sobretot amb els voluntaris que van venir a ajudar-me i que han aconseguit que el camp fos un èxit. Espero poder repetir l’experiència aviat i així seguir compartint moments amb persones que, com jo, estimem la muntanya”.


A partir d’ara Núria Picas es centrarà en la preparació de la Ultra Cavalls del Vent, que es celebrarà a Bagà el proper 21 de setembre, i que és un dels grans objectius de la temporada


Texte: Communiqué de Nuria Picas

Fotografia: Jordi Garcia (localpres)