Després de dues setmanes d’entrenament i reconeixements a Chamonix, Núria Picas està preparada per afrontar la UTMB d’aquest divendres.


La Ultra Trail del Mont Blanc es comença a disputar avui 30 d’agost en un espectacular recorregut de 168 kilòmetres i 9600 metres de desnivell positiu
“Em sento a punt per començar la prova. Físicament i mentalment em trobo bé, i espero que tota aquesta preparació em serveixi el dia de la cursa. El meu principal objectiu serà estar concentrada durant tota la cursa, i anar-me sentit còmoda, sense pensar en el resultat. He de saber gestionar les forces per poder acabar, independentment de si finalment hi ha podi.”declarava Núria Picas.


L’atleta Núria Picas ha passat les darreres dues setmanes a Chamonix, als Alps francesos, on ha preparat la seva participació a la Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) d’aquest divendres. En aquests darrers dies l’atleta ha aprofitat per ultimar els detalls i descansar abans del que serà el gran objectiu de la temporada.


La Núria està satisfeta d’haver passat aquestes dues últimes setmanes a la regió: “M’ha anat molt bé, ja que m’ha servit per estudiar el recorregut i fer-lo meu, per a que em senti com a casa. Ha sigut molt interessant poder explorar el recorregut, especialment el tram que faré de nit, ja que he pogut veure els punts que he de tenir en compte i també els temps de pas”


La Ultra Trail del Mont Blanc és una de les curses mítiques del circuit de trail running. Amb una distància de 168 kilòmetres i 9600 metres de desnivell positiu, la cursa es desenvolupa en paratges espectaculars al voltant del massís del Mont Blanc. Per a Núria Picas és, juntament amb Cavalls del Vent, la prova que espera amb més il·lusió.
És la primera vegada que l’atleta participa a la prova, i tal i com explica, l’afronta amb molta il·lusió: “Sento molt respecte per la UTMB, però també molta il·lusió. Estic aquí per aprendre, i estic convençuda que serà una gran experiència. Físicament em trobo molt bé, amb moltes ganes. Ha vingut molta gent a animar-me i això m’ajuda molt”. Afirma arribar sense cap idea en ment sobre el resultat de la cursa: “No m’he plantejat un objectiu fix, el que vull és disfrutar de la cursa, de l’entorn i de la gent. Vull poder estar molt concentrada durant tota la cursa, i anar-me sentit còmoda, sense pensar en el resultat. He de saber gestionar les forces per poder acabar, independentment de si finalment hi ha podi”.


La catalana té clar quins són els obstacles que haurà de superar per poder rendir al màxim: “El més important serà aguantar el ritme. Sé que el meu cos tindrà ganes de córrer, però hauré de ser intel·ligent per reservar les forces, ja que és una cursa molt llarga. En el pla de l’alimentació també hauré de ser cautelosa, i intentar menjar cada hora per tal de poder reunir l’energia que em faltarà al final. Tot això espero que em permeti estar preparada per afrontar els obstacles, que sé que arribaran en un moment o altre”


 

Font: Equip de premsa Núria Picas
Fotgrafia: Blog Núria Picas