El passat 4 de maig es va disputar la mítica Mezzalama, és la última carrera de la temporada d’esquí de muntanya i es du a terme a Itàlia. La prova és molt tècnica, es desenvolupa la major part en altures superiors a 4.000 metres i es realitza en equip de tres persones.


Mireia Miró, sòcia del club esportiu de Berga Resort, formava equip amb la francesa Laëtitia Roux i la italiana Gloriana Pelliser. L’equip era considerat com a favorit a endur-se la victòria, però la esquiadora italiana va començar a trobar-se malament poc després de començar la carrera. Aquest fet va provocar que l’equip es veiés obligat a retirar-se de la competició.


La atleta i sòcia de Berga Resort, Mireia Miró encarava la prova amb il·lusió ja que és la única gran carrera que encara se li resisteix. “ És el primer cop que corro la Sella Ronda, així que la encaro amb molta il·lusió però al mateix temps amb molt respecte. És una carrera molt llarga on serà essencial córrer amb cap” “La Mezzalama és la última gran carrera que em queda per guanyar. M’ompliria molt i crec que em permetria tancar una etapa dins de la carrera esportiva per poder començar amb una nova.”


Després de la carrera Mireia Miró declarava: “Estic molt decebuda amb el resultat, ja que no m’agrada haver d’abandonar una carrera tan especial i en la que estava tenint bones sensacions. Així és l’esport i ara toca pensar en altres coses”


Tot i la retirada de Mezzalama, Mireia Miró socia de Berga Resort tanca la temporada que qualifica de bona. La atleta va aconseguir una medalla de plata als mundials a més de tres victòries al circuit de Grande Course (Altitoy, Pierra Menta i Adamello) amb les que es consolida al capdamunt de la classificació.


Mireia Miró: “Estic contenta d’aquesta temporada perquè és el tercer any que entreno i competeixo al més alt nivell, i he aconseguit mantenir-me adalt durant tot aquest temps, que sempre és un repte important.”


Berga, 10 de maig de 2013

Text: Berga Resort