La corredora de Nova Zelanda va confirmar la seva absència a la primera prova de la Copa del Món de UltraSky degut a problemes físics que porta arrossegant des de finals de l’any passat.


Després de uns dies de dubtes sobre la seva participació a la prova, Anna gel no va poder revalidar el seu títol aconseguit l’any passat, quan, a més, va batre el récord de la carrera.


La Transvulcania es una carrera de llarga distància que està considerada com la ultramarató de muntanya més dura de les Illes Canàries i una de les més importants d’Espanya. El recorregut total té una longitud de 83,3 Km i un desnivell acumulat de 8525 metres. “Estava frustrada, molesta, inclús vaig plorar. No per perdre una carrera, no, només és una carreramalgrat això, ho reconec, Transvulcania és una carrera increïble. Una que al 2012 em va donar molt més del que estava buscant” – va declarar Frost.


Aquest any, davant la inevitable baixa Frost va comentar "C'est une décision qui semble assez évident, mais il est difficile de communiquer.


Anna reconnaît également que “L’any passat va acabar de forma decepcionant per culpa de les lesions i llavors em vaig prometre a mi mateixa que aquest any intentaria mantenir-me sana i poder córrer durant tota la temporada. Així que si he de deixar una carrera per aconseguir-ho, ho faré”


I és que després de poder competir a la passada Tarawera, al seu país d’origen, Anna estava confiada que els seus problemes començaven a desaparèixer, però van tornar a la Salomon Advanced Week a Utah i inclús Frost es va plantejar mesures dràstiques; “va ser molt frustrant tornar a sentir els problemes. Estava molt decepcionada i consternada, fins el punt de pensar amb la retirada”.


Amb l’absència de Frost es va facilitar el camí de les dues altres grans favorites, la catalana Nuria Picas (sòcia de Berga Resort) i la sueca Emelie Frosberg, les tres mateixes corredores que a la passada Cavalls del Vent van oferir un gran espectacle lluitant entre elles i alternant-se al liderat en moltes ocasions.


Berga, 7 de maig de 2013