ampliacio camping de muntanya del berga resort, al berguedà, amb parcel·les per mobil-homes i caravanes al pirineu catala

La première phase du projet d'expansion, mais la finale Berga Resort

 

El Berga Resort, estrenarà la nova zona destinada a caravanes i mòbil-‘homes’d’aquí a poc més d’un mes, entre mitjans i finals d’abril.

 

D’aquesta manera, s’inaugurà la primera fase de les obres d’ampliació d’aquest complex turístic de Berga, que a banda de càmping ofereix serveis esports i de wellness-spa, entre d’altres.

 

Tot i que les obres s’han allargat una mica més del què es preveia, ara ja encaren la recta final i el Berga Resort disposarà ben aviat de més parcel·les. Unes 200 més. Algunes de 90 metres quadrats i unes altres de 120, i totes amb aparcament, televisió per cable, wifi i la resta de serveis del complex.

 

Un cop enllestida la primera fase de l’ampliació del Berga Resort, aquesta primavera ja es començarà a treballar amb la segona fase del projecte, segons ha explicat el propietari, Joan Barniol. Es construiran 30 bungalous de fusta. S’ubicaran a la zona nord del càmping de Berga, amb uns 50 metres habitables, distribuït en dues habitacions dobles, dos banys, cuina, menjador, sala d’estar, terrassa i sala social d’ús privat.

 

I més endavant es farà la tercera fase del projecte, que consistirà en construir bungalous de pedra. Aquesta serà una de les novetats més destacades. Al costat dels tradicionals bungalous de fusta que han caracteritzat durant anys la imatge del càmping de Berga, s’hi incorporarà un nou espai d’allotjament amb una imatge exterior en què destacarà la pedra. Els nous bungalous-apartaments, de 40 metres quadrats, disposaran d’una habitació, bany, cuina, menjador, sala d’estar, terrassa i garatge, així com també una sala social d’ús privat.

 

A més, no només s’ampliarà la zona d’allotjament sinó que també es construirà un nou edifici de serveis, s’ampliarà l’edifici principal, també s’ampliaran les piscines d’estiu, la zona esportiva i l’infantil.

 

L’ampliació del Berga Resort és un projecte d’envergadura. Feia anys que es contemplava i finalment ara s’està fent realitat. Malgrat la crisi, Joan Barniol, espera poder fer front a la inversió prevista, que supera els 10 milions d’euros.

 

A més a més, les obres de millora al càmping inclouen altres novetats que també s’estrenaran properament. Una és una caldera de biomassa, amb les estelles com a combustible. Substituirà les cinc calderes actuals per tenir aigua calenta i per a escalfar les piscines, i suposarà, segons Barniol, “un estalvi d’energia”. I l’altra obra és la recollida i aprofitament d’aigües pluvials per a reg