Aquest event se fa el 14 gener 2017

Taller de Danses del Renaixement amb la mestra especialitzada en danses Anna Romaní i el músic Marc Riera.


Es tracta d’un taller dedicat de forma específica a l’origen de les danses tradicionals que han donat com a resultat algunes de les danses tradicionals que actualment ballem en les trobades folk, ja que la coreografia sorgeix d’algunes danses del renaixement.


Amb la guia de la mestra de dansa i d’un músic especialitzat descobrirem i gaudirem de les formes musicals i coreogràfiques que ens han arribat del Renaixement. El que coneixem de la dansa d’aquell moment és allò que va quedar escrit en els tractats i manuscrits de mestres i alumnes dels segles XV i XVI, i implícit també en la música, en la iconografia, la pintura, l’escultura… Es va treballar principalment sobre el tractat de Thoinot Arbeau (Langres, França, 1589).


Magestuoses pavanes, agitades gallardes, airosos branles i fluïdes alemandes. En aquest taller per a tots els públic s’ enllaçen totes aquestes danses una rere l’altra com en un ball de plaça (o de palau), de manera amena i lúdica però històricament informada.


Es tracta d’una pràctica curiosa i sorprenent. Sorprenent perquè els balladors van descobrint, a través de la pròpia experiència, tot un seguit de sensacions que els connecten amb allò que encara es balla i es canta avui en dia i que els és familiar.


No ho deixeu passar, és una bona oportunitat per ballar i per conèixer més a fons el nostre patrimoni.


Horari: De 17 a 19:30 hores.

Lloc: Escola Municipal de Música de Berga (Pl. Pare Antoni Bailyna, 15).

Tornar