El passat dijous 16 de maig, Berga Resort va assistir a l’entrega de distintius del Camí dels Bons Homes organitzat pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes. En aquest acte es van lliurar un total de 17 distintius d’allotjament entre els que trobàvem Berga Resort. L’objectiu d’aquest distintiu és donar suport a la millora de la qualitat dels equipaments i serveis dels allotjaments membres del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes. Aquesta acció va estar finançada pel projecte “Rutes Turístiques Ariège Pyrénées RTAPB dins del marc del programa de cooperació europea POCTEFA 2007-2013. Amb aquest distintiu, que té una validesa biennal, es pretén millorar l’experiència de senderistes, cicloturistes i genets, tot i que de moment, Berga Resort només acollirà senderistes i cicloturistes.


El camí dels Bons Homes es un itinerario turístico entre el Santuario de Queralt en Berga (Cataluña, España) y el Castillo de Montsegur (Airèja, Francia) que oferece la posibilidad de recorer las rutas de migración que utilizaron los cátares o Buenos Hombres durante los siglos XIII y XIV cuando escapaban de la cruzada i la Inquisición.


El Camí dels Bons Homes, convertido actualmente en sendero de Gran Recorrido (GR-107), se puede realizar a pie, a cavallo y en la mayoría de tramos en bicicleta de montaña y permite seguir las huellas del catarismo cruzando los Pirineos.


Berga, 18/05/2013