El pilot català Marc Coma soci del club esportiu Berga Resort, ha estat el clar guanyador del Dakar 2015, el ral·li més dur del món que va començar diumenge 4 de gener a Buenos Aires.

 

El berguedà ha sumat, d’aquesta manera, el seu cinquè trofeu en aquesta cursa, després de liderar les edicions del 2006, 2009, 2011 i 2014. Coma ha quedat primer a 16 minuts i 53 segons de Paulo Gonçalves, que ha ocupat el segon lloc, i a més de 23 minuts del tercer, Toby Price.

 

En total, els pilots del Dakar han recorregut 9.295 quilòmetres durant catorze dies, un camí que Coma ja va emprendre com a favorit, però que ha hagut de lluitar per guanyar. A la segona etapa, quan només faltaven 60 quilòmetres per acabar, Coma va patir el primer contratemps quan el mousse del pneumàtic el va deixar plantat. No obstant això, i malgrat algun ensurt, va anar remuntant fins a col·locar-se líder a poques jornades del final.

 

“Estic content i orgullós”, ha afirmat a la meta, en un ral·li que ha descrit com “duríssim”. En clau d’equip, Coma ha volgut felicitar totes les persones que l’han acompanyat i ha declarat que “aquesta victòria diu molt de tots”. I és que, per al d’Avià, el Dakar 2015 ha estat d’un “nivell altíssim”, sobretot en el duel amb Joan Barreda i Paulo Gonçalves.

 

Amb aquesta victòria, el pilot berguedà iguala Cyril Despres i Cyiril Neveu, els dos amb cinc victòries del Dakar en la categoria de motos, i amplia el seu palmarès, en què també destaquen sis títols de Campió del Món de Ral·lis Cross-Country.