L’atleta finalitza en primera posició femenina i novena de la classificació general en una prova que li ha servit per preparar els propers reptes de la temporada.

La Volta a la Cerdanya Ultratrail s’ha disputat avui en un circuit de 87 Km i 4.410 metres de desnivell positiu.

“Córrer a casa sempre fa molta il·lusió perquè et retrobes amb els teus i et sents acompanyada en tot moment. M’ha anat molt bé per preparar el que queda de temporada, tot i que la calor m’ho ha posat complicat en algunes estones”, declarava Picas després de la prova


La Cerdanya s’ha omplert durant tot aquest cap de setmana de corredors de trail running que han participat a la Volta a la Cerdanya. Núria Picas ha dominat en la prova de 87 km i s’ha proclamat vencedora en la categoria femenina, situant-se al mateix temps novena de la classificació general.

La prova, de 87km i 4.410m de desnivell positiu s’ha disputat durant el dia d’avui a la Cerdanya, en un dia on han dominat les altes temperatures en un ambient radiant.


La sortida s’ha donat a les 9 del matí des de la localitat d’Alp i des d’allà s’enfilava cap a la Masella i Urús. Núria Picas s’ha posat desseguida líder i arribava a l’avituallament de Bellver (km 36) amb una avantatge de 15 minuts de la segona classificada. A Prullans (km 46) no només seguia liderant, sinó que ja havia avançat força posicions en la classificació general i es situava desena. Malgrat sentir-se pesada de cames i patint en alguns trams per la forta calor que s’ha viscut durant tot el dia, Picas ha seguit avançant en el següent tram, que l’ha portat a superar un fort desnivell fins al poble de Meranges (km 67). Des d’allà, ha baixat fins a la meta, situada a Puigcerdà, on ha arribat amb un temps de 9h49situant-se, finalment, en novena posició de la classificació general.


Aquesta prova li ha servit a Picas com un bon entrenament de cara als propers reptes de la temporada, segons declarava: Córrer a casa sempre fa molta il·lusió perquè et retrobes amb els teus i et sens acompanyada en tot moment. M’ha anat molt bé per preparar el que queda de temporada, tot i que la calor m’ho ha posat complicat en algunes estones

La propera cita serà el Campionat del Món d’Ultratrail, que es disputarà a la localitat francesa de Chamonix el proper diumenge 29 de juny


Text i fotos: Gabinet de premsa de Núria Picas