Marc Coma (KTM), soci del club esportiu de Berga Resort, ha guanyat aquest dissabte el Ral·li Dakar 2014 després d’una etapa amb una especial de 157 km entre les localitats xilenes de La Serena i Valparaíso.


Per Coma que va fer una actuació memorable, suposa el seu quart Dakar després dels de 2006, 2009 i 2011. La jornada, carregada d’emoció, va coronar a Coma, que ha estat el més regular al territori sud-americà. El d’Avià, que va decidir ser una mica més conservador a l’últim tram, va finalitzar divuitè a la última etapa, a 10:53 de Joan Barreda (Honda), que va finalitzar setè a la general.


Coma, que tenia gairebé dues hores d’avantatge sobre Jordi Viladoms, va preferir no arriscar per assegurar una victòria pràcticament assegurada des de dijous. Únicament un problema mecànic o alguna mala decisió a la navegació hauria deixat al d’Avià sense un merescut triomf a Valparaíso.


Finalment Koma va guanyar amb un temps total de 53h 12’ i 54’’ amb una avantatge de 1:58:31 sobre Viladoms, segon i de 2:08:00 sobre el francès Olivier Pain (Yamaha), que va completar el podi. A més, el campió de l’edició passada, Cyril Despres (Yamaha) va acabar quart.


L’any passat, Marc Coma, no va poder assistir al ral·li al no recuperar-se a temps d’una lesió a l’espatlla, però es va preparar a consciencia per aquest 2014, en el que no ha donat opció als seus competidors. Ha guanyat 3 etapes i ha liderat amb comoditat el Ral·li des de la cinquena jornada, després dels problemes que va tenir Joan Barreda i que el van fer baixar fins la segona posició.


Marc Coma – Campió del Dakar 2014 – comenta: "Sie sind Gefühle, die aus der Tiefe kommen.