El passat dijous 16 de maig, Berga Resort va assistir a l’entrega de distintius del Camí dels Bons Homes organitzat pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes. En aquest acte es van lliurar un total de 17 distintius d’allotjament entre els que trobàvem Berga Resort. L’objectiu d’aquest distintiu és donar suport a la millora de la qualitat dels equipaments i serveis dels allotjaments membres del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes. Aquesta acció va estar finançada pel projecte “Rutes Turístiques Ariège Pyrénées RTAPB dins del marc del programa de cooperació europea POCTEFA 2007-2013. Amb aquest distintiu, que té una validesa biennal, es pretén millorar l’experiència de senderistes, cicloturistes i genets, tot i que de moment, Berga Resort només acollirà senderistes i cicloturistes.


El camí dels Bons Homes és un itinerari turístic entre el Santuari de Queralt a Berga (Catalunya, Espanya) i el Castell de Montsegur (Airèja, França) que ofereix la possibilitat de recórrer les rutes de migració que van utilitzar els càtars o Bons Homes durant els segles XIII i XIV quan fugien de la corada i la Inquisició.


El Camí dels Bons Homes, convertit actualment en sender de Gran Recorregut (GR-107), es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en bicicleta de muntanya i permet seguir les petjades del catarisme tot travessant els Pirineus.


Berga, 18/05/2013