La Selecció Catalana de Curses de Muntanya es concentra a Berga Resort

Fernando Rosa (seleccionador): Els principals objectius de cara el 2013 són les Copes d’Espanya, tant de cursa en línia com vertical. També participarem en els Campionats d’Espanya i com no, en la Copa del Món, on intentarem aconseguir altra vegada el títol per equips, que se’ns va escapar el 2012. Comptarem amb un equip amb una demostrada experiència i esperem que els corredors joves que van incorporar-se la temporada passada continuen la línia de progressió que van exhibir en l’any del seu debut amb la Selecció. També disputarem algunes curses de la Copa del Món de curses vertical i ultraresistència.

Les instal·lacions de Berga Resort van acollir el cap de setmana del 19 al 21 de gener la primera concentració de l’any de bona part dels corredors i organigrama tècnic de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. (Federació d’entitats excursionistes de Catalunya)

Berga Resort, col·laborador habitual de la Selecció Catalana, va cedir les seves instal·lacions per poder desenvolupar els entrenaments programats pel cap de setmana.

Dissabte pel matí es va realitzar la primera sessió d’entrenament: 1 hora i mitja de carrera continua per terreny ondulat, on també es treballà la intensitat amb treball especific d’interval. Seguidament, abans de dinar, es va realitzar una reunió informativa per explicar als esportistes els objectius de la temporada i el funcionament de la mateixa.

Per la tarda es va realitzar la segona sessió del dia, on es va treballar el condicionament físic general. Després de realitzar un escalfament de 30 minuts amb elíptica i bicicleta estàtica, es va treballar la condició física general mitjançant un circuit d’exercicis. A continuació es va realitzar una sessió d’estiraments i una sessió de Spa per relaxar cos i ment, en les magnífiques instal·lacions de Berga Resort.

Diumenge al matí els convocats van desenvolupar un entrenament de cursa continua de 2.30 h de durada per la serra de Picancel.

Assistents a la concentració: Fernando Rosa (seleccionador), Kiku Soler (tècnic) esportistes: Nuria Picas (AE Mountain Runners del Berguedà), Alba Xandri (AE Mountain Runners del Berguedà), Javi Delgado (CE Vilassar de Mar), Josep M. Pijuan (AAEET de Valls), Dani Tristany (AE Mountain Runners del Berguedà), Manel Amor (AE Diedre), Marc Caros (AE Diedre), Sílvia Leal (CE Solsonès), Montse Martínez (AE Diedre), Arnau Julià (UE Urgellenca), Ragna Debats (CE Xerta)

Berga Resort, 23/01/2013

Informació: FEEC

Fotos: FEEC i Berga Resort