Camí dels Bons Homes

Què és el Camí dels Bons Homes?


El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic entre el Santuari de Queralt a Berga (Catalunya, Espanya) i el Castell de Montsegur (Airèja, França) que ofereix la possibilitat de recórrer les rutes de migració que van utilitzar els càtars o Bons Homes durant els segles XIII i XIV quan fugien de la corada i la Inquisició.


El Camí dels Bons Homes, convertit actualment en sender de Gran Recorregut (GR-107), es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en bicicleta de muntanya i permet seguir les petjades del catarisme tot travessant els Pirineus.


Existeix una variant que des de Gósol arriba fins al santuari del Miracle i segueix majoritàriament el GR7. També podeu descobrir en cotxe els pobles on varen viure els Bons Homes i les Bones Dones tot visitant les comarques del Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Solsonès i el departament francès de l’Arièja.


Més info: www.camidelsbonshomes.com


Si feu el Camí dels Bons Homes i esteu interessats en allotjar-vos a Berga Resort podeu consultar avantatges per fer el camí al 938211250

 


El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic entre el Santuari de Queralt a Berga (Catalunya, Espanya) i el Castell de Montsegur (Airèja, França).


A la comarca del Berguedà trobem 3 etapes:

  1. Queralt – Gósol
  2. Gósol – Bagà
  3. Bagà – Bellver de Cerdanya

A continuació trobareu la Topoguia per senderistes i per BTT en format pdf per tal que la pogueu descarregar i consultar.

Topoguia per senderistes

Topoguia en BTT

 

El Camí dels Bons Homes, rememora les rutes de migració dels càtars o bons homes fugitius, que creua pobles amb una vinculació històrica amb el catarisme, tot travessant el departament francès de l’Arieja i les comarques catalanes de la Cerdanya i el Berguedà.


Bibliografia sobre el Catarisme:

Per més bibliografia podeu consultar: bibliografia del catarisme.