Seguiment de ratpenats aquàtics com a indicador de l’estat dels ecosistemes fluvials de Catalunya. Projecte QuiroRius

Dijous dia 25 i a les 21h, ens trobarem a l’aparcament de l’institut Guillem de Berguedà, per anar cap a Pedret

Ens endurem un entrepà que ens menjarem a la mateixa zona de Pedret mentre fem una explicació introductòria als ratpenats i al Projecte QuiroRius (una mitja hora). Llavors procedirem a aplicar el protocol QuiroRius per recomptar ratpenats observats.

Els objectius del projecte QuiroRius són:

  • Quantificar l’evolució de les poblacions de ratpenats d’aigua arreu del territori, una espècie protegida i en perill d’extinció
  • Determinar la qualitat dels ecosistemes aquàtics, ja que els invertebrats que cacen els ratpenats són sensibles a la qualitat del medi i si hi ha alguna pertorbació, aquests disminueixen ràpidament, i de retruc, les poblacions de ratpenats també es veuen afectades.
  • Divulgació de la necessitats de mantenir la qualitat dels ecosistemes aquàtics.