Núria Picas es posa com a grans objectius de la temporada l’Ultra Trail World Tour i el Campionat del Món


Picas buscarà fer el triplet en el circuit mundial de llarga distància amb participacions a Transgrancanaria, Madeira i UTMB


La atleta també participarà a la Buff Epic Trail, que aquest any serà Campionat del Món de llarga distància a més d’altres curses amb les que té una vinculació especial com l’Ultra Pirineu o Camí de Cavalls


Berga, 10/02/2016

L’atleta Núria Picas presenta, un any més, una temporada de trail molt ambiciosa. Després de confirmar-se com una de les millors corredores d’ultrafons del món, Picas no para de posar-se reptes i explicava: “Cada any miro de marcar-me objectius clars, perquè tenir somnis et fa fer barbaritats. Objectius que siguin reals, però que no siguin fàcils. Això és el que em motiva i el que em fa ser millor com a corredora”. Per aquest any, Picas s’ha marcat dos grans objectius: l’Ultra Trail World Tour (UTWT) i el Campionat del Món d’ultratrail. Segons explicava: “Estic a punt de començar una temporada il·lusionant, estic molt motivada i l’objectiu aquest any serà anar cursa a cursa i repte a repte. Per a mi totes les dates marcades al calendari són importants i la resta ja vindrà sol”. A més d’aquests dos objectius esportius Picas ha inclòs al calendari algunes curses que la motiven especialment.


La temporada començarà d’aquí tres setmanes a l’illa de Gran Canària, on Núria Picas participarà a la Transgrancanaria (125km, 7.500m D+). En aquesta estrena de la temporada, i part de l’Ultra Trail World Tour, Picas buscarà la tercera victòria en una prova on se sent còmoda amb el recorregut i amb la distància. En tornar de Canàries Picas seguirà entrenant a la zona del Berguedà, on resideix habitualment, per preparar-se per la següent etapa de l’UTWT, la Madeira Island Ultra Trail, que recorre 115km d’aquesta illa de l’arxipèlag atlàntic acumulant fins a 6.850m de desnivell positiu.


Després de Madeira, Picas es prepararà per un repte que li fa molta il·lusió, el Camí de Cavalls, cursa de 185km que envolta l’illa de Menorca, i que segons comenta: “És una cursa que em permetrà donar la volta a l’illa en una sola jornada i que més que una cursa és un somni que fa temps que em ballava pel cap i ara tindré la oportunitat de fer-lo.” Un cop completat el repte, la Núria es posarà de ple en preparar un dels objectius de la temporada: el Campionat del Món d’Ultratrail que es disputarà en el marc de la Buff Epic Trail, i que transcorre a la Vall de Boí i dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici: “Em fa molta il·lusió que aquesta cursa, que és la que organitza el meu principal suport, sigui aquest any campionat del món. Té un recorregut preciós i és realment dura i impressionant així que estic contenta que corredors de tot el món vinguin a descobrir-la”. Un cop passi la Buff Epic Trail, Picas intentarà de nou la conquesta de l’UTMB a Chamonix (170km, 9.600m D+) i que també forma part de l’Ultra Trail World Tour.


Finalment, Picas tancarà la temporada a la cursa de casa, la Salomon Ultra Pirineu (110km, 6.600m D+) que es disputarà el darrer cap de setmana de setembre al Parc Natural del Cadí Moixeró.


Amb totes aquestes curses, Picas buscarà fer el triplet a l’Ultra Trail World Tour al mateix temps que conèixer nous racons a través del trail running. Paral·lelament, l’atleta de Berga prepara un projecte personal al mes de juny que combinarà la seva passió per córrer i la muntanya, i que explicarà ben aviat.