El passat 20 de novembre al Pavelló de Suècia ha acollit l’acte de certificació de Berga com a Destinació Turística Familiar (DTF), un segell d’especialització de l’Agència Catalana de Turisme que atorga a un municipi o un conjunt de municipis i/o territori i que certifica que aquest ofereix uns determinats serveis i equipaments que estan adaptats a les necessitats de les famílies amb infants. Aquest tipus de destinacions certificades, fins fa dos anys eren bàsicament de platja i actualment, Berga serà la tercera destinació d’interior certificada, després de Les Valls d’Àneu i Muntanya de Prades.

 

L’acte va ser presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat de l’Alcalde de Berga, Juli Gendrau; del director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves; i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca.

 

El conseller Puig i els representants institucionals també van lliurà a Berga Resort i 33 establiments més del Berguedà la placa acreditativa com a empresa adherida al segell DTF.

 

Berga Resort establiment turístic ideal per les famílies amb nens per la gran varietat de instal·lacions i activitats per tota la família. Els nens poden gaudir del Salti Park, de les activitats del Mini Club, anar a les piscines climatitzades i les d’estiu, animació durant tot l’any, i els pares mentres els nens s’ho passen d’allò més bé poden relaxar-se amb un massatge o en el circuit d’aigües.

 

Durant la seva intervenció, el conseller Puig ha volgut transmetre, en nom de la Generalitat, el reconeixement als establiments i ajuntaments de la DTF Berga per la seva col•laboració i contribució, ha dit, en el fet que l’oferta catalana “hagi pujat un esglaó més en la consolidació del turisme familiar”, i ha agraït a les empreses “el seu esforç per fer de Catalunya un país turístic modern, exigent i de qualitat”, ha assegurat.

 

A l’hora d’atorgar la certificació, s’ha tingut en compte l’àmplia oferta pensada per a les famílies formada, entre d’altres propostes, per nombrosos itineraris i rutes per fer excursions; activitats nàutiques al pantà de la Baells i de turisme actiu i d’aventura; museus i espais culturals adreçats a tots els públics com ara la Casa de la Patum, l’Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà i la colònia minera de Sant Corneli (Cercs), on es troba el Museu de les Mines de Cercs; i la possibilitat de fer visites guiades i tematitzades. A tot això, cal afegir-hi una variada oferta de lleure, amb activitats de tot tipus pensades específicament per als més petits, i gastronòmica amb restaurants de cuina catalana i amb uns productes del territori d’alta qualitat i llarga tradició.

 

Amb aquesta nova certificació, l’Agència Catalana de Turisme continua en la línia de promocionar el turisme de l’interior de Catalunya, amb l’objectiu de diversificar l’oferta turística existent i dinamitzar les economies locals a través del turisme. En aquest sentit, l’ACT ha treballat intensament per adaptar el model de certificació DTF, que inicialment estava pensat per a municipis del litoral, a aquest nou model que permet la certificació de destinacions d’interior i de muntanya.

 

576_14165000302011_BERGA_DTF