L’atleta ha vençut la TNF Australia 100 en temps rècord i consolida el lideratge de les Ultra Trail World Tour Series

L’atleta ha superat en 10h 57’ 21” els 100 km de la prova australiana, amb un desnivell acumulat de 5.000 metres situant-se tretzena a la classificació general.

“Estic molt contenta amb aquesta victoria i també de com están anant els resultats. No esperava poder tenir un inici de temporada tant rodó amb tres victòries. Ara tocarà descansar una mica, estar amb els meus i preparar nous reptes” Declarava Núria Picas


Núria Picas ha demostrat, un cop més, per què és considerada una de les millors atletes d’ultra running del món. En aquesta ocasió ho ha fet guanyant, sense que cap rival li pogués fer ombra, la TNF Australia, una prova de 100km i 5.000m de desnivell que s’ha adjudicat en 10h57’21’’ i rècord de la prova inclòs. Amb aquesta victòria Picas fa el triplet en les tres proves de l’Ultra Trail World Tour (UTWT) que ha disputat fins ara i es reafirma en el liderat del circuit.

Núria Picas declarava: “Estic molt contenta amb aquesta victòria i també de com estan anant els resultats. No esperava poder tenir un inici de temporada tan rodó amb tres victòries. Ara tocarà descansar una mica, estar amb els meus i preparar nous reptes


La prova d’avui es disputava a la zona de les Blue Mountains, prop de la ciutat australiana de Sydney en un circuit de 100km i 5.000. Només començar la prova, Picas ja ha començat a imposar el seu ritme. Al kilòmetre 10 ja s’havia situat en primera posició i al quilòmetre 31 ja treia més de vuit minuts a les seves rivals més directes. La manresana no ha afluixat, i amb bones sensacions ha continuat mantenint aquesta diferència durant tot el recorregut. Picas ha arribat fresca al quilòmetre 78, i es situava en desena posició de la classificació general a gairebé 40 minuts de la segona classificada. Finalment, ha arribat a la meta amb un temps de 10h57’21’’, rècord de la prova inclòs, i tretzena classificada a la general. Al podi l’han acompanyat Joelle Vaught i Fernanda Maciel.


Segons comentava: “M’he trobat molt bé des del principi i he pogut gestionar bé el menjar i el beure. El circuit m’ha agradat perquè hi havia trams força tècnics amb escales verticals. Al principi he sortit darrere la Fernanda Maciel però aviat l’he pogut avançar i tot i que després no tenia cap referència del que estaven fent les meves rivals he anat avançant quilòmetre a quilòmetre, fins arribar a la meta i adonar-me que havia fet un gran pas”.

Amb aquesta nova victòria Picas té el títol de l’Ultra Trail World Tour a tocar de la mà, i només caldrà esperar per veure què faran les seves rivals en les proves que queden al campionat. Un inici de temporada dolç i fulgurant en què Picas ja ha complert amb els seus principals objectius.

A partir d’ara podrà centrar-se a preparar reptes que li venen molt de gust, com l’Ultra Trail del Mont Blanc i la Buff Epic Aigüestortes a l’agost i l’Ultra Pirineu al setembre.


Text i fotografia: Gabinet de premsa de Núria Picas