Després d’un inici de temporada brillant en el circuit Ultra Trail Wolrd Tour, Núria Picas ha decidit modificar el calendari per ajustar-lo a la competició.

L’atleta participarà a la TNF Austràlia 100 en detriment de la Transvulcania, per intentar encarrilar el lideratge al circuit.

“Em trobo bé fisicament, però el meu cap em diu que he de deixar reposar el meu cos per centrar-me en les proves de l’Ultra Trail World Tour, ja que aquest era l’objectiu que m’havia proposat a principi de temporada. Prefereixo, doncs, no forçar i preparar bé aquests compromisos” comentava Núria Picas


Núria Picas, sòcia del club de Berga Resort, no ho hauria pogut fer millor en aquest inici de temporada en curses per muntanya. Amb dues victòries en les dues curses disputades (Transgrancanaria i Ultra Trail del Mont Fuji), Picas s’ha situat com a líder de l’Ultra Trail World Tour, un circuit que aglutina les principals curses de llarga distància del món. Per tal de poder consolidar el seu liderat en el circuit, Picas ha decidit fer un canvi en el calendari que havia previst a principi de temporada. Així doncs, no participarà a la Transvulcania per poder preparar bé els següents objectius de la temporada.


Malgrat que la prova a les illes Canàries era una de les curses on tenia ganes de participar, Picas no es sent recuperada al 100% per afrontar-la després d’haver corregut, fa dues setmanes, l’Ultra Trail del Mont Fuji: : “Em trobo bé físicament, però el meu cap em diu que he de deixar reposar el meu cos per centrar-me en les proves de l’Ultra Trail World Tour, ja que aquest era l’objectiu que m’havia posat a principi de temporada. Prefereixo, doncs, no forçar i preparar bé aquests compromisos


La pròxima cita que Picas s’ha marcat al calendari és la TNF Australia 100, una prova de 100km que es disputarà a la zona de les Blue Mountains, prop de Sydney. Malgrat que en un principi l’atleta tenia previst participar a la Lavaredo Ultra Trail ha decidit centrar-se en la cita australiana. D’aquesta manera, en cas que obtingués un bon resultat en la prova Picas deixaria ben encarrilada la victòria en aquest circuit, i podria centrar-se en els propers mesos en la preparació d’altres curses que també la motiven


Segons comentava: “He decidit participar a la propera cursa del circuit per així intentar encarrilar la competició. La cursa és d’aquí dues setmanes, i no vull arriscar-me a participar a la Transvulcania per no comprometre la recuperació. Em sap greu no poder ser a la Palma perquè és una prova que la porto al cor i on sempre m’hi he sentit molt a gust, però aquest any tinc un objectiu clar i he de lluitar per poder aconseguir-lo

Si supera la prova australiana amb èxit, Picas espera poder participar en altres proves al llarg de la temporada, com l’Ultra Trail del Mont Blanc o l’Ultra Pirineu.


Fotografia i text: Gabinet de premsa de Núria Picas