L’atleta s’ha proclamat vencedora en l’exigent prova de 126km i 8.500m de desnivell positiu que es va disputar a Gran Canària


Amb un temps de 16h45′, Picas ha vençut la primera prova de la temporada i presenta la seva candidatura al títol de l’Ultra Trail World Tour


Ha estat molt dur, i en els últims quilòmetres se m’ha fet molt llarg, segurament perquè feia molta calor. Malgrat tot, m’he trobat molt bé tant física com psicològicament i encara que ara estigui esgotada m’emporto un record molt bonic d’aquesta prova”, comentava Núria Picas


Núria Picas va dominar amb claredat la Transgrancanaria, ultramarató de muntanya de 126km i 8.500m de desnivell positiu que es va disputar el cap de setmana del 1-2 de març a l’illa de Gran Canària.

Aquesta era la primera prova de la temporada per l’atleta, i també part de l’Ultra Trail World Tour, un conjunt de curses emblemàtiques al voltant del món, totes elles de més de 100km. La Transgrancanaria és la primera prova del circuit en terres europees, de manera que un bon grapat d’atletes d’elit del vell continent han acudit a la cita amb la intenció de sumar punts per optar al títol.

Encara que partia com una de les favorites a la victòria, la manresana va preferir ser reservada pel que fa al pronòstic, assegurant que arribava a la primera cursa de la temporada amb ganes de donar el millor de si mateixa però sense exigir un resultat concret. Malgrat tot, l’atleta es va imposar amb autoritat parant el cronòmetre amb un temps de 16h45′. Picas, a més, ha entrat en el top 20 general, una gesta difícil d’aconseguir en proves d’aquest calibre.


La prova, que va arrencar a les 12 de la nit hora local, recorre l’illa de Gran Canària de nord a sud, i discorre per senders que destaquen per la seva tecnicitat. En aquesta edició, la calor i el bon temps han estat protagonistes, i encara que finalment a la Núria no l’ha afectat sí que ha fet efecte en alguns corredors, obligats a abandonar per deshidratació.

Núria va començar la carrera de menys a més, com ja és habitual en ella, i així cenyir-se als objectius que s’havia marcat. Va decidir començar en quarta posició per veure el nivell que marcaven les seves rivals, i poc a poc es va anar col·locant al capdavant, passant els primers controls amb poca diferència respecte a la resta de corredores . A partir del quilòmetre 13, i en una baixada una mica tècnica Picas va decidir passar a la primera corredora i començar a marcar el seu ritme. Segons comentava: “Córrer de nit m’ha anat molt bé aquesta vegada, a diferència del que m’havia passat en altres proves. He aconseguit mantenir el meu ritme i m’he sentit motivada encara que ha estat una cursa molt tècnica i molt dura.”


En sortir el sol, la Núria va començar a marcar encara més les distàncies, i arribava al avituallament del quilòmetre 43 amb 15 minuts d’avantatge. Aquesta diferència va anar augmentant al llarg de la jornada, i ja a partir del quilòmetre 78 aconseguia treure més de trenta minuts a la segona classificada. Tranquil·la i concentrada, Núria Picas no va afluixar el ritme en el que quedava de cursa, i va creuar la meta poc abans de les 5 de la tarda hora local, després de 16h45′ de cursa. Al podi la van acompanyar Francesca Canepa (17h29′) i Fernanda Maciel (17h31′).


En arribar a la meta, Núria Picas declarava: “Ha estat molt dur, i en els últims quilòmetres se m’ha fet molt llarg, segurament perquè feia molta calor. Malgrat tot estic molt contenta amb la cursa, per la que m’havia preparat molt. M’he trobat molt bé tant física com psicològicament i encara que ara estigui esgotada m’emporto un record molt positiu


Aquesta victòria és sens dubte un excel·lent inici de temporada per a Picas, que presenta de manera ferma la seva candidatura al títol de l’Ultra Trail World Tour. La propera cita serà al Japó el proper mes d’abril, a la mítica Ultra Marató de la Muntanya Fuji.


Foto: Jordi Saragossa

Text: Press Lymbus