Marc Coma (KTM), soci del club esportiu de Berga Resort, ha guanyat aquest dissabte el Ral·li Dakar 2014 després d’una etapa amb una especial de 157 km entre les localitats xilenes de La Serena i Valparaíso.


Per Coma que va fer una actuació memorable, suposa el seu quart Dakar després dels de 2006, 2009 i 2011. La jornada, carregada d’emoció, va coronar a Coma, que ha estat el més regular al territori sud-americà. El d’Avià, que va decidir ser una mica més conservador a l’últim tram, va finalitzar divuitè a la última etapa, a 10:53 de Joan Barreda (Honda), que va finalitzar setè a la general.


Coma, que tenia gairebé dues hores d’avantatge sobre Jordi Viladoms, va preferir no arriscar per assegurar una victòria pràcticament assegurada des de dijous. Únicament un problema mecànic o alguna mala decisió a la navegació hauria deixat al d’Avià sense un merescut triomf a Valparaíso.


Finalment Coma va guanyar amb un temps total de 53h 12’ i 54’’ amb una avantatge de 1:58:31 sobre Viladoms, segon i de 2:08:00 sobre el francès Olivier Pain (Yamaha), que va completar el podi. A més, el campió de l’edició passada, Cyril Despres (Yamaha) va acabar quart.


L’any passat, Marc Coma, no va poder assistir al ral·li al no recuperar-se a temps d’una lesió a l’espatlla, però es va preparar a consciencia per aquest 2014, en el que no ha donat opció als seus competidors. Ha guanyat 3 etapes i ha liderat amb comoditat el Ral·li des de la cinquena jornada, després dels problemes que va tenir Joan Barreda i que el van fer baixar fins la segona posició.


Marc Coma – Campió del Dakar 2014 – comenta: “ Són uns sentiments que venen de molt endins. Molt sacrifici, molta feina… una carrera molt extrema, on les coses bones són boníssimes, però també hi ha coses dolentes. Estic molt content i orgullós d’aquesta victòria. La clau per guanyar el Dakar ha estat, sobretot, no cometre cap error important. El dia que hem tingut algun error hem pogut continuar endavant sense perdre molt temps. Si miro enrere un any, quan no vaig poder estar a la sortida. Tornar a ser aquí al mateix nivell, disputant i aconseguint la victòria, era molt important per mi. Gràcies a tota la gent que tinc al meu voltant, que han sacrificat igual que jo. Sempre que aconsegueixo guanyar aquest Ral·li, dic que ho disfrutaré molt perquè és molt difícil, i no sé si el tornaré a guanyar alguna vegada. Faré això, disfrutaré com un animal amb tota la meva gent, perquè no sé si es tornarà a repetir, espero que si. Treballarem en aquest sentit, però és un Ral·li molt complicat”.