La atleta catalana i sòcia de Berga Resort, Núria Picas, participarà a la carrera de llarga distancia de Cavalls del Vent aquest proper cap de setmana


La Ultra Cavalls del Vent és una carrera de muntanya de 100Km i 13.320 metres de desnivell acumulat que discorre entre 8 refugis de muntanya al Parc Natural de Cadí Moixeró, al Pirineu català.


“Cavalls del Vent és la raó de ser de la meva carrera com a ultra atleta, és aquí on vaig començar a córrer llarga distancia. Competeixo a casa, en un ambient excepcional, així que en tinc moltes ganes. L’essencial per mi serà córrer amb intel·ligència, menjar bé i, sobretot, passar-ho bé”. Comentava Núria abans de la prova.


Núria Picas ultima aquests dies els preparatius per la seva participació a la Cavalls del Vent, una de les proves preferides de l’atleta, i que afronta amb molta il·lusió.

La edició d’aquest any es disputarà el proper 21 de setembre a partir de les 7 del matí. Com a novetat essencial, la organització ha previst una ampliació del recorregut, que anirà des dels 85 Km clàssics fins els 100, acumulant d’aquesta manera 13.320 metres de desnivell acumulat. La prova, amb sortida i arribada al nucli urbà de Bagà, passa per la mítica ruta que uneix 8 refugis de muntanya al Parc Natural del Cadí Moixeró, al Pirineu català.


Aquesta és, sens dubte, la prova preferida al calendari de carreres de Núria Picas, tal i com ella mateixa explica: “Cavalls del Vent és la raó de ser a la meva carrera com ultra atleta. Aquesta va ser la primera carrera que vaig disputar amb llarga distancia i sempre em porta bons records. Per a mi significa córrer a casa, als llocs on entreno habitualment, envoltada d’amics i coneguts. Sempre hi ha molt bon ambient i tot i que és una prova dura, és molt emocionant”


En aquesta edició, un grup d’atletes nacionals acudiran a la cita per intentar fer-se amb la victòria. Entre elles destaca Uxue Fraile, Laia Andreu o Tina Bes, a les que Picas haurà de fer front per intentar revalidar les victòries aconseguides el 2011 i 2012. Després de ser subcampiona a la UTMB, la atleta es sent en forma, recuperada i apunt per encarar el que per ella és un dels grans objectius de la temporada.


“L’essencial per mi serà córrer amb intel·ligència, menjar bé i, sobretot, passar-ho molt bé. Porto tota la temporada esperant aquest moment, així que en tinc moltes ganes i espero que tot surti bé!” – declarava Picas.

La carrera, així com tots els actes que s’han organitzat al seu voltant, es podrà seguir al streaming a través de la pàgina web de la carrera Cavalls del Vent.