La atleta i sòcia del club esportiu de Berga Resort, Núria Picas, va guanyar la mítica Cavalls del Vent per tercera vegada consecutiva. Picas no va tenir rival en el transcurs de la prova, que va dominar amb mà de ferro davant de Uxue Fraile i Laia Andreu.


La Ultra Cavalls del Vent és una cursa de muntanya de 100km i 13.320 metres de desnivell acumulat que discorre entre 8 refugis de muntanya al Parc Natural del Cadí Moixeró.


Tenia moltes ganes de fer-ho bé, d’acabar la temporada amb un triplet i estic molt contenta. M’estimo molt aquesta cursa, és casa meva i tornaré sempre que el cos m’ho permeti. Voldria agrair a tots aquells que m’han animat al llarg del recorregut, se’m posa la pell de gallina a cada moment, ha sigut molt especial. Aquesta victòria és per tots vosaltres”.


Núria Picas va dominar un any més la Cavalls de Vent, que va guanyar amb un temps de 12:05:45. Aquesta és la tercera vegada que la de Berga venç en aquesta prova, després de les victòries aconseguides el 2011 i 2012. L’atleta va estar la onzena en la classificació general, fet que confirma una gran cursa.


Aquest any la cursa es va dur a terme el dissabte 21 de setembre. Com a novetat essencial, l’organització va preveure una ampliació del recorregut, de 85km fins a 100, i acumulant en total 13.320 metres de desnivell. La prova, amb sortida i arribada al nucli urbà de Bagà va resseguir la ruta mítica que uneix 8 refugis de muntanya al Parc Natural del Cadí Moixeró.


A les 7 del matí Picas s’emocionava al veure l’ambient que es vivia als carrers de Bagà, amb més de 1000 corredors esperant el tret de sortida. A diferència d’altres edicions, el sol va brillar amb força al llarg del recorregut, i centenars d’espectadors no van voler perdre’s la cita i van acudir a animar als participants al llarg del recorregut.


Picas va sortir amb força des del principi, en una cursa que es coneix molt bé, ja que és el seu terreny habitual d’entrenament. Des de la sortida tant Núria Picas com la basca Uxue Fraile van imposar el seu ritme i van prendre la capdavantera de la cursa. En els primers controls les dues corredores van arribar molt juntes, amb pocs minuts de diferència: “La primera pujada ha estat dura, i fins al niu de l’Àliga és dur. Sabia que havia de dur un ritme còmode, sense esverar-me i compartint-ho amb la meva gent, i així ho he fet.


Picas, però, va saber jugar el seu joc i va anar de menys a més, tal i com és habitual en ella, i va arribar a cada control amb el temps que s’havia marcat. L’ampliació del recorregut fins a 100km no va semblar molestar l’atleta: “No he trobat difícil per l’ampliació de recorregut. Com diu el Kilian, com més quilòmetres més diversió, i en el meu cas m’ha agradat l’ampliació de recorregut. Baixar fins a Bellver, que és un lloc molt maco m’ha agradat molt.“


A partir del poble de Bellver (km 39), la cursa enfilava cap al refugi de Prat d’Aguiló (58km), per creuar després la serralada del Cadí pel Pas dels Gosolans i des d’allà seguir la ruta dels diferents refugis del recorregut fins arribar a Bagà. A partir de Prat d’Aguiló Núria Picas va començar a agafar un cert marge de distància amb la seva competidora.


Picas no va perdonar i a partir d’allà va imposar el seu ritme fins a la meta, on va arribar amb un temps de 12:05:45. La corredora va arribar a Bagà victorejada per tots els assistents i, emocionada, va agraïr el suport de l’afició i va tenir un rècord especial: “ Voldria tenir un rècord molt especial per la Teresa Farriol i per la seva família. Avui he corregut pensant amb ella, tots hem tingut un rècord, i allà on sigui pensem amb ella. També voldria agrair tota la gent que ha vingut a veure’ns i a animar-nos, se’m posa la pell de gallina a cada moment, ha sigut molt especial. Aquesta victòria és per tots vosaltres.”


La corredora va afirmar que espera poder continuar competint a la cursa durant molts anys: “Tenia moltes ganes de fer-ho bé, d’acabar la temporada amb un triplet i estic molt contenta. M’estimo molt aquesta cursa, és casa meva i tornaré sempre que el cos m’ho permeti”.


 

Bagà 21/09/2013

Text: Gabinet de premsa de Núria Picas

Fotografia: Jordi Saragossa