Berga Resort va acollir el passat divendres a un grup de periodistes anglesos, alemanys i espanyols que van passar quatre dies coneixent instal·lacions turístiques i sostenibles de Barcelona i el Berguedà, entre les que hi ha Berga Resort.

   

El viatge de premsa organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona, Diputació de Barcelona conjuntament amb Agència de Desenvolupament del berguedà i la Cambra de Comerç de Barcelona, estava enfocat a promoure les destinacions i empreses del territori que des de 2008 a 2013 han estat treballant dins el marc del Projecte Poctefa (Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya, França i Andorra), les actuacions mediambientals i que havien participat a les millores ambientals dins el projecte RTAPB amb la Cambra de Comerç de Barcelona.

   

En el cas de Berga Resort, el grup va poder visitar les instal·lacions i varen poder veure de primera mà el sistema de seguiment individualitzat dels consums energètics de cada parcel·la, fet que impulsa un estalvi energètic per part del client. A més varen poder veure les plaques solars que produeixen aigua calenta i finalment es va visitar la caldera de biomassa instal·lada recentment amb la que es té previst reduir el consum de gasoil. Finalment el grup es va poder relaxar de la llarga jornada al circuit spa de Berga Resort.

   

El tancament del projecte es farà el proper 16 de maig amb una jornada adreçada a directius d’empreses participants en el projecte tant catalans com francesos, a les empreses turístiques del Berguedà i a la premsa local amb l’objectiu de promoure la reflexió de la necessitat de treballar cap a un Turisme Sostenible a la comarca del Berguedà i de donar a conèixer les diferents actuacions que dins del marc del projecte Poctefa.

   

Berga, 2/5/2013

Fotos: Berga Resort